Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Brněnští hasiči obdrželi od města technické prostředky za několik milionů

Statutární město Brno předalo jihomoravským hasičům do užívání technické prostředky v hodnotě téměř 5 milionů korun. Nově spravují také sklad povodňové a humanitární pomoci.

Slavnostního předání materiálu se účastnil brněnský primátor Petr Vokřál a ředitel HZS Jihomoravského kraje plk. Jiří Pelikán.

Do výbavy brněnských hasičů tak díky tomu přibyla mimo jiné další termokamera, zvedací vaky, seskoková matrace a kalibrační a kontrolní zařízení chemické služby, která budou sloužit i pro servis prostředků dobrovolných hasičů.

Jsem rád, že to pomůže nejen Hasičskému záchrannému sboru, ale že se podařilo nastavit tu spolupráci tak, aby to dopadlo i do městských částí a do sborů dobrovolných hasičů,

ocenil primátor Vokřál.


Já za to chci moc poděkovat. Jsme rádi, že spolupráce s městem Brnem pokračuje, vyvíjí se a rozvíjí ku prospěchu všech, ať už jsou to obyvatelé Brna, jeho návštěvníci tak i samotný Hasičský záchranný sbor a jeho příslušníci,

připomněl výbornou spolupráci s městem plk. Jiří Pelikán

Připomněl také nedávnou podporu města při přípravě projektové dokumentace na výstavbu nové požární stanice Lidická.

Na stanici Lidická, kde se akce uskutečnila, je nově zřízen také povodňový a humanitární sklad, kde máme ve správě rovněž výbavu od Statutárního města Brna. Jedná se o 450 ks materiálu pro 100 osob.

V závěru akce se pan primátor seznámil s novou interaktivní učebnou, kterou jsme před pár dny uvedli do provozu.

Sdílet