Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jedna osoba byla zraněna při výbuchu a následném požáru v autoservisu v Prostějově

Ve středu 20. prosince 2017 byl ve 12:00 hodin oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje výbuch s následným požárem v autoservisu v Prostějově na Olomoucké ulici.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Prostějova – Žešova a Prostějova – Vrahovic. Hasiči po příjezdu zjistili, že uvnitř přízemního autoservisu došlo k výbuchu a následnému požáru, při kterém se zranila jedna osoba.

V objektu hasiči nalezli 11 plynových lahví různé velikosti, které vynesli na volné prostranství, kde je ochladili. Vzhledem k tomu, že při výbuchu došlo k poškození stavební konstrukce, povolal velitel zásahu na místo události statika.

Výše škody i příčina vzniku události jsou v šetření.

V 15:15 hodin se prostějovští hasiči vrátili znovu na místo výbuchu s následným požárem v Prostějově na Olomoucké ulici. Podle rozhodnutí statika bylo objekt potřeba staticky zajistit, aby nedošlo k jeho zřícení.

Hasiči na místo proto vyjeli s technickým kontejnerem a technickým kontejnerem výdřevou, aby zajistili stavební konstrukcí poškozenou výbuchem. Šesti průvlaky zabezpečili strop a stěny, na místě pracovali podle pokynů statika.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet