Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po 29 letech skončila u Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje paní Yvonna Kroupová

Po neuvěřitelných devětadvaceti letech odešla 19. 12. 2017 z řad Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje nprap. Yvonna Kroupová z oddělení prevence na úseku kontroly ÚO Jablonec nad Nisou.

V těchto dnech odcházíte z našeho sboru, a proto mi dovolte, abych Vám při této příležitosti poděkoval za dlouholetou poctivou práci. Vždy jsem si cenil Vašich zkušeností, píle a profesionality.

Věřte mi, že nerad ztrácím takovou odbornici a čestného člověka, jako jste Vy. Přeji Vám, paní Kroupová, do dalších let pevné zdraví a hodně spokojenosti v osobním životě,

poděkoval nprap. Yvonně Kroupové ředitel HZS LK plk. Ing. Luděk Prudil.

Dne 1. listopadu 2017 nprap. Yvonna Kroupová profesně odsloužila 29 let. Pracovní kariéru začala na ekonomickém oddělení tehdejší Okresní správy Sboru požární ochrany v Jablonci nad Nisou.

V roce 1990 přešla z ekonomického oddělení na oddělení personální, kde postupně načerpala bohaté zkušenosti z oblasti agendy práce a mzdy. Po vzniku HZS Libereckého kraje v roce 2001 působila tři roky jako vedoucí kanceláře ředitele HZS LK.

V roce 2004 přešla na oddělení prevence ÚO Jablonec nad Nisou, konkrétně na úsek kontrolní činnosti, kde působí dodnes. Na úseku kontrolní činnosti se za dobu svého působení vypracovala do pozice zkušené vrchní inspektorky s širokým spektrem odborných znalostí v oboru.

Společně s výkonem státního požárního dozoru zabezpečuje mimo jiné také personalistiku týkající se příslušníků a zaměstnanců ÚO Jablonec n. N. Přes svoje pracovní vytížení zvládá úspěšně již přes 26 let i funkci přísedícího soudce u Okresního soudu v Jablonci n. N.

Znalosti na širokém legislativním poli požární ochrany dokáže uplatňovat nejen při každodenním výkonu svého povolání, ale umí je také předávat odborné a laické veřejnosti.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet