Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Mohutný požár v Kladně způsobil škodu 5 milionů

Ve středu 27. května 2009 ve 21:13 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen rozsáhlý požár výrobní haly v průmyslové části města Kladna. Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo mimořádné události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno se třemi cisternami, automobilovým žebříkem, protiplynovým automobilem a vyšetřovacím automobilem. Dále byly na místo požáru vyslány jednotky dobrovolných hasičů z Unhoště, Hřebče a Pcher, celkem se čtyřmi cisternami.

Ve středu 27. května 2009 ve 21:13 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen rozsáhlý požár výrobní haly v průmyslové části města Kladna.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo mimořádné události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno se třemi cisternami, automobilovým žebříkem, protiplynovým automobilem a vyšetřovacím automobilem. Dále byly na místo požáru vyslány jednotky dobrovolných hasičů z Unhoště, Hřebče a Pcher, celkem se čtyřmi cisternami.

Již během cesty k zásahu spatřili hasiči obrovský černý kouř vycházející od průmyslové zóny města. Po příjezdu hasičů na místo události ve 21:18 hodin bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jedná o rozsáhlý požár elektrických vodičů uvnitř kabelové lávky na střeše výrobní haly Kablo Kladno. Hasiči v dýchací technice nasadili na likvidaci požáru několik pěnových proudů, kterými požár ve 22:11 hodin dostali pod kontrolu. Po důkladném dohašení ohnisek nastala ve 23:19 hodin konečná likvidace požáru.

Kabelová lávka byla ohledána vyšetřovatelem požárů, který na místě stanovil příčinu vzniku požáru technickou závadu na elektrickém vedení. Majitel objektu vyčíslil škodu na 5 milionů korun. Včasným zásahem hasičů se podařilo uchránit majetek v hodnotě 100 milionů korun.


Foto: Jiří Pospíšil
Info: Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno


-swo-

Sdílet