Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu v obci Srby hasiči zachránili pět osob, škoda byla vyčíslena na dva miliony korun

V pátek 22. prosince 2017 krátce po půl desáté přijal operátor tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o požáru bytu v bytovém domě v obci Srby na Kladensku.

K místu události vyjeli profesionální hasiči ze stanic Kladno, Stochov a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Lhota a Lány. Již během jízdy k zásahu volalo na tísňovou linku více oznamovatelů, kteří uvedli, že dům je plný kouře a oni se nemohou dostat z prvního patra dolů a následně ven.

Hasiči se po příjezdu na místo prvotně zaměřili na záchranu osob z horního patra, kdy za pomoci nastavovacího žebříku, byla provedena jejich evakuace. Současně s ní byl prováděn i hasební zásah pomocí dvou útočných C proudů a vysokotlaku.

Požár se hasičům podařilo poměrně rychle lokalizovat, poté následovalo dohašování skrytých ohnisek a odvětrání celé budovy pomocí přetlakové ventilace. Zdravotnická záchranná služba na místě prohlédla evakuované lidi, přičemž dle vyjádření lékaře nebyl nutný transport do nemocnice.

Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na dva miliony korun, příčinou vzniku požáru, byla hra dětí s otevřeným ohněm.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
Sdílet