Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladý muž sjel s vozidlem do rybníka u Vydří, nehodu nepřežil

21. prosince v době od 1:30 hodiny do 5:10 hodin došlo k tragické dopravní nehodě. Řidič osobního automobilu Ford Focus, jedoucí po silnici ve směru od obce Políkno na obec Vydří na Jindřichohradecku, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem a po projetí mírné levotočivé zatáčky s vozidlem vjel na rovný úsek vozovky na hrázi Fantišova rybníku, kde se s vozidlem dostal do přetáčivého smyku.

Předním obrysem vozidla narazil do zábradlí na výpusti rybníku, které poškodil. Ve smyku pokračoval dále pod hráz, kde se vozidlo převrátilo na střechu a takto zůstalo pod hladinou rybníku, bohužel i s mladým řidičem.

Vozidlo s řidičem bylo vytaženo na hráz rybníku zasahujícími příslušníky HZS J.Hradec. Řidič byl po vyproštění z vozidla předán do péče zdravotníků a následně převezen do nemocnice v J.Hradci, kde pokračovala jeho resuscitace, jenž byla neúspěšná.

Mladý muž svůj boj o život prohrál, když lékař konstatoval v dopoledních hodinách smrt. Škoda na vozidle a na zábradlí výpusti Fantišova rybníku jsou v tomto případě skutečně zanedbatelné a činí 33 000 korun.

Provedeným šetřením dopravních policisté na místě samém bylo zjištěno, že řidič nebyl za jízdy řádně připoután bezpečnostním pá­sem.

Na vozidle Ford Focus byly namontovány na všech čtyřech kolech pneumatiky se zimním vzorkem, avšak vzorek všech pneu byl sjetý pod stanovenou mez. Dopravní nehodu i nadále prošetřují jindřichohradečtí dopravní policisté.

Sdílet