Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zasáhl dílnu a střechu rodinného domu ve Vlasaticích na Brněnsku

Dne 23. prosince 2017 brzy ráno vyslalo jihomoravské operační středisko jednotky k požáru rodinného domu ve Vlasaticích na Brněnsku. Škoda se blíží milionu korun. Příčina zůstává v šetření. Při události se nikdo nezranil.

Hned po příjezdu první jednotky krátce před jednou hodinou ráno si velitel zásahu nechal na místo povolat další jednotky. Požár totiž zasáhl dílnu a střechu rodinného domu a hrozilo další rozšíření.

Na místo tak postupně přijelo 10 jednotek, automobilový žebřík z brněnské stanice Lidická a protiplynový vůz ze stanice Líšeň v Brně. Ten zajišťoval výměnu dýchacích přístrojů zasahujícím hasičům.

Plameny se podařilo dostat pod kontrolu nasazením pěti vodních proudů v 1.33 hodin. Hasiči museli vynosit slámu z půdy a prolévat ji vodou. Průběžně kontrolovali požářiště termokamerou. Likvidaci požáru nahlásil velitel ve 4.23 hodin.

Podle prvotních zjištění se škoda způsobená požárem pohybuje kolem 850 tisíc korun. Zásahem se podařilo uchránit hodnoty odhadnuté na jeden milion korun. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření. Při požáru se nikdo nezranil.

Během dopoledne byla dobrovolná jednotka z Židlochovic vyslána na místo k zaplachtování vyhořelé střešní konstrukce.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet