Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řetězová dopravní nehoda ve Vsetíně

Dne 28. 5. 2009 v 16:55 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě ve Vsetíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem.

Dne 28. 5. 2009 v 16:55 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě ve Vsetíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu asi tří osobních aut a jedné dodávky.

Podle svědků řidič jednoho vozu zastavil před přechodem pro chodce, aby dal přednost přecházející ženě s kočárkem. Za ním jedoucí řidiči však nestačili zastavit a došlo k hromadnému řetězovému střetu. Řidiči osobního auta Š Fabia se aktivoval airbag a po zpětném nárazu hlavy do opěrky sedadla došlo ke zranění.

Hasiči byli na místě ze záchranářů jako první a už za dvě minuty od výjezdu. Okamžitě se začali věnovat zraněnému řidiči, kterému nasadili krční límec k fixaci hlavy a zranění.

Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby byl pacient přebrán do jejich péče a po dalším ošetření putoval do nemocnice k nezbytným vyšetřením.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost dopravy.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet