Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní automobil v Poteči havaroval a poškodil plynovou přípojku

V 16:44 hodin přijalo krajské operační středisko informaci o dopravní nehodě osobního automobilu v obci Poteč. Podle oznamovatele došlo při nehodě k poškození plynové přípojky, ze které unikal plyn. Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Klobouky.

Ihned po příjezdu bylo zjištěno, že vůz havaroval a poškodil plynovou přípojku, na které zůstal stát. Ve vozidle cestovaly dvě osoby, které nebyly zraněny. V době příjezdu se nacházely mimo nebezpečí.

Protože nebylo možné okamžitě zastavit unikající plyn, provedla jednotka zajištění místa události a na pokyn velitele byl okamžitě evakuován přilehlý rodinný domek. Událost byla ihned oznámena také pohotovostní službě plynařů.

Po odtažení osobního vozu z poškozené přípojky provedli hasiči obkopání plynového potrubí a provizorní zastavení úniku plynu pomocí hydraulického rozpínáku. Jakmile se na místo dostavila dopravní policie a pohotovostní služba plynařů, která si událost převzala, jednotka se v 18:17 hodin vrátila zpět na svou základnu.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet