Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičské dorty

Když se najde u hasičů příležitost k oslavě narozenin nebo nějaké jiné slavnostní události jednoho z nás, občas je jedním z darů i dort v podobě požárního vozu. Podobné dorty nedostávají však jen hasiči, ale samozřejmě i ,,obyčejné" děti.

Když se najde u hasičů příležitost k oslavě narozenin nebo nějaké jiné slavnostní události jednoho z nás, občas je jedním z darů i dort v podobě požárního vozu. Podobné dorty nedostávají však jen hasiči, ale samozřejmě i ,,obyčejné" děti.

Při brouzdání internetem jsem narazil naprostou náhodou na jednu americkou cukrářskou firmu, která má ve svém sortimentu mnoho slavnostních dortů a mimo jiné tvary i dorty, které představují hasičské vozy. Když vidíte takové ,,marcipánové" požární vozidlo, jenž má na sobě i žebřík, je to jedním slovem nádhera.

Nedalo mi to a hledal jsem na netu dál. Podařilo se mi najít více cukrářských firem, zejména z USA a Velké Británie, vyrábějících dorty v podobě hasičských automobilů. Některé z nich jsou opravdu povedené a myslím si, že by si je při oslavě dokázal představit nejeden z nás i přes to, že je tato sladkost určená především dětem, což dokazují snímky ve fotogalerii.

Když se s námi loučil v prosinci roku 1996 tehdejší velitel směny, dostal darem mimo jiné i dort, který měl představovat CAS 32 Tatra 815. Jak moc se cukrářům dílo povedlo, můžete posoudit i vy.

Pokud máte nějaké fotografie hasičských dortů, zašlete nám je na redakční mail do konce června a my z nich poté vytvoříme fotogalerie a nejlepší výtvor oceníme. A víte čím? Pořádným hasičským dortem.

-wap- 

Sdílet