Středa 17. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Svíčka způsobila požár v bytě v Chrudimi, hořelo v pátém patře

K požáru výškové budovy do Chrudimi vyjížděli hasiči ve čtvrtek 28. prosince v 17.36 hodin. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Chrudimi a dále dobrovolní hasiči z Topole, Chrudimi i Slatiňan. Hořelo v bytě v 5. patře výškové budovy.

Požár hasiči likvidovali pomocí proudů vody vnitřní cestou vedenou po schodišti, zvenku byla připravena i výšková technika. Plameny zničily jednu místnost. Dvě osoby se nadýchaly jedovatých zplodin hoření a byly předány do péče zdravotnické záchranné služby. Hasičům se podařilo zachránit i kočku.

Požár hasiči dostali pod kontrolu v 17.49 hodin, dále bylo nutné odvětrat zakouřené prostory pomocí přetlakové ventilace. Velitel zásahu ještě provedl měření zasažených prostorů pomocí termokamery k odhalení všech ohnisek.

Požár byl zcela zlikvidován v 19 hodin. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který předběžně stanovil jako příčinu vzniku požáru nedbalost při použití otevřeného ohně – svíčky na svícnu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet