Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda u Kunratic u Cvikova si vyžádala zranění čtyř osob

Dne 28. prosince 2017 kolem 18.30 projížděl ve směru od Liberce na Cvikov po silnici I/13 třiatřicetiletý řidič osobního vozidla značky Volkswagen Passat, přičemž u Kunratic u Cvikova začal nebezpečně předjíždět přes plnou čáru několik vozidel.

Při tomto manévru se nestačil vrátit do svého jízdního pruhu a ohrozil tak posádku vozidla značky Kia Carens z protisměru. Řidič ve snaze vyhnout se čelnímu střetu strhl řízení vlevo a tím zabránil nejhoršímu. Vozidla se nakonec střetla „jen“ pravou přední částí.

Při nehodě se zranili tři spolujezdci řidiče z vozidla Kia Carens včetně sedmiletého chlapce. Zranění utrpěl i řidič passatu.

Ve stříbrném voze KIA zůstala zaklíněna žena, kterou profesionálové ze stanice Jablonné v Podještědí dostali ven až pomocí hydraulického rozpínáku.

Stejně tak z druhého havarovaného automobilu pomohli německy hovořícímu muži, u kterého provedli hasiči zajištění základních životních funkcí a následně asistovali ZZS při ošetření a transportu řidiče VW Passat do sanitního vozu.

Na místě nehody došlo k úniku provozních kapalin z poškozených vozidel. Jednotky olejovou skvrnu zasypaly sorbentem a vozovku uklidily. Provoz na komunikaci se podařilo obnovit až po deváté hodině večerní.

HZS Libereckého kraje

Dechová zkouška ukázala, že je pozitivní na alkohol s výsledkem 0,76 promile. Kolize uzavřela silnici I/13 na dvě hodiny.

por. Bc. Ivana Baláková
Policie ČR
Sdílet