Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Souběžné dopravní nehody na dálnici D5

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou RZA, VEA-Hyundai, CAS 20-Iveco a VEA-Škoda Fabia Combi ve spolupráci s Policií ČR, zdravotnickou záchrannou službou a SÚD zasahovala dne 30. 5. 2008 u dvou dopravních nehod na 10. a 12. km dálnice D5 ve směru na Plzeň.

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou RZA, VEA-Hyundai, CAS 20-Iveco a VEA-Škoda Fabia Combi ve spolupráci s Policií ČR, zdravotnickou záchrannou službou a SÚD zasahovala dne 30. 5. 2008 u dvou dopravních nehod na 10. a 12. km dálnice D5 ve směru na Plzeň.

Jednotka byla vyslána na dopravní nehodu osobního automobilu s vyproštěním na 12. km dálnice D5, v průběhu jízdy na místo zásahu byla jednotce nahlášena další souběžná nehoda osobního a nákladního automobilu na 10. km D5. Velitel jednotky rozhodl o pokračování vozidla RZA k nehodě osobního automobilu s udávanou nutností vyproštění a VEA-Hyundai společně s CAS 20-Iveco ponechal u dopravní nehody na 10. km.

Zde byl proveden průzkum a po zjištění, že se na místě nehody nenacházejí žádné zraněné osoby a z vozidel havarovaných v připojovacím pruhu ani neunikají provozní náplně, bylo CAS20-Iveco odesláno jako posilová jednotka na 12. km D5.

Osádka VEA-Hyundai provedla na poškozeném osobním vozidle protipožární opatření odpojením akumulátoru.Do­pravní nehoda vozidla Škoda Octavia na 12. km D5 si vyžádala zranění spolujezdkyně, která udávala ztrátu hybnosti dolních končetin a měla poranění pravé horní končetiny. Na žádost lékaře provedla jednotka odstřižení pravého B-sloupku a za použití fixačního límce a SCOOP rámu šetrně vyprostila zraněnou osobu z vozidla. Po jejím předání do vozidla RLP a provedení protipožárního opatření na havarovaném vozidle, bylo místo zásahu předáno Policii ČR a jednotka se vrátila na základnu.


mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
vrchní komisař

-kaw- 

Sdílet