Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár plastových kontejnerů a osobního auta ve Zlíně

Dne 31. 5. 2009 v 05:15 hod. byli hasiči informováni o požáru plastových kontejnerů ve Zlíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru plastových kontejnerů na tříděný odpad a osobního auta zn. Hyundai Getz na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně.

Dne 31. 5. 2009 v 05:15 hod. byli hasiči informováni o požáru plastových kontejnerů ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru plastových kontejnerů na tříděný odpad a osobního auta zn. Hyundai Getz na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně.

Už při příjezdu hasičů byl z dálky vidět rozvíjející se požár, který zasáhl nejen dva plastové kontejnery, ale také jeden blízko zaparkovaný osobní automobil. Hasiči bleskově rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a požár postupně lokalizovali a uhasili.

Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na celý vůz a na další auta zaparkovaná na sídlišti. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Plameny zničily dva plastové kontejnery na papír a plasty. Poškozeno bylo i vedle zaparkované auto. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 190.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další auta a majetek nejméně za 500 tis. Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet