Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči se loučili se svým kolegou ve Valašském Meziříčí

Dne 28. 5. 2009 nastoupil na stanici profesionálních hasičů ve Valašském Meziříčí naposled do své služby pan Milan Sobotka. Milan Sobotka prožil v uniformě hasiče více než 36 let. Přestože po celou dobu byla jeho stanicí služebna ve Valašském Meziříčí, tak se Milan musel třikrát stěhovat.

Dne 28. 5. 2009 nastoupil na stanici profesionálních hasičů ve Valašském Meziříčí naposled do své služby pan Milan Sobotka.

Milan Sobotka prožil v uniformě hasiče více než 36 let. Přestože po celou dobu byla jeho stanicí služebna ve Valašském Meziříčí, tak se Milan musel třikrát stěhovat.

První služebna hasičů byla u náměstí a pan Sobotka zde nastoupil 1. 5. 1972. Druhá stanice byla na nábřeží řeky Bečvy a posledních 8 let sloužil pan Sobotka na nové stanici v areálu bývalých kasáren. Po celou službu vyjížděl k zásahům jako strojník požární techniky a to až do svých 61 let.

S Milanem se osobně rozloučil a za sbor mu poděkoval ředitel Územního odboru Vsetín plk. Ing. Zdeněk Hub, a to i za přítomnosti kolegů za stanice Valašské Meziříčí.

Na zaslouženém odpočinku mu pevné zdraví přejí nejen hasiči ze směny, ale i kolegové z celého HZS Zlínského kraje.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet