Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprostili spolujezdkyni z převráceného vozu

Dne 31. 5. 2009 ve 13:05 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta v Otrokovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na objízdné silnici došlo k havárii osobního auta zn. Mazda 2.

Dne 31. 5. 2009 ve 13:05 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta v Otrokovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na objízdné silnici došlo k havárii osobního auta zn. Mazda 2.

Řidič nezvládl v rychlosti průjezd známou zatáčkou, přejel do protisměru, kde překonal betonová svodidla a havaroval do blízkého pole. Při havárii se auto převrátilo na střechu. Sám řidič se z vozu dostal bez vážnějších následků, ale jeho manželka zůstala zaklíněná uvnitř.

Posádka zdravotnické záchranné služby poskytla uvězněné spolujezdkyni první odbornou pomoc a fixaci. Následně ji hasiči vyprostili z nepřirozené polohy a předali zdravotníkům k další péči. Po nutném ošetření byla osmačtyřicetiletá žena převezena do nemocnice k hospitalizaci.

Havarované vozidlo bylo hasiči dále zajištěno proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování havárie policií hasiči auto převrátili zpět na kola. O vyproštění vraku na silnici se postaral sám majitel. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost kolem podniku Barum.


Info: mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc., tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-wap-

Sdílet