Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Brně narazil trolejbus do sloupu, zraněného řidiče museli hasiči vyprostit

Dne 2. ledna 2018 ráno zasahovaly hasičské jednotky v Brně u nehody trolejbusu. Čtyři lidé se zranili. Řidiče bylo nutné z kabiny vyprostit. Silnice mezi Slatinou a Šlapanicemi byla uzavřená.

K nehodě na ulici Brněnská vyslalo operační středisko krátce před 9. hodinou 3 profesionální hasičské jednotky. Po příjezdu hasiči zajistili trolejbus stabilizační sadou proti případnému pohybu. Uvázali také přelomený sloup, do kterého trolejbus havaroval a zabezpečili jej proti pádu.

Při nehodě se zranili tři cestující a také řidič, kterého bylo nutné z kabiny vyprostit. To se podařilo zasahujícím po přibližně 40 minutách náročné práce.

Operátorka ZZS na místo vyslala 2 posádky bez lékaře, 1 lékařskou posádku v systému RV a inspektora provozu. Zdravotníci na místě ošetřili 4 zraněné osoby, řidiče trolejbusu a 3 cestující.

Všichni pacienti, včetně řidiče, který byl dlouho vyprošťován, utrpěli pouze lehká poranění.

Po ošetření byli tři z nich transportováni do brněnských zdravotnických zařízení, školačka byla ošetřena, poučena a ponechána na místě.

ZZS Jihomoravského kraje

Hasiči pak pomáhali s odstraněním poškozeného sloupu s použitím automobilového jeřábu. S jeho pomocí asistovali i při vyprošťování vozu zpět na silnici.

Zásah na místě pro naše jednotky skončil pár minut před půl dvanáctou dopoledne. Po celou dobu byla ulice Brněnská mezi Slatinou a Šlapanicemi uzavřená.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet