Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Díky grantu Nadace Agrofert hasiči z Moravského Krumlova-Rakšic rozšířili vybavení

Díky grantu Nadace Agrofert ve výši 100 000 Kč mohla jednotka sboru dobrovolných hasičů města Moravský Krumlov-Rakšice rozšířit své vybavení.

JSDH Moravský Krumlov-Rakšice je zařazena do kategorie JPO III a ročně vyjíždí průměrně k 30 – 40 událostem.

2 kusy přetlakových dýchacích přístrojů DRÄGER PSS 4000

Nosič Dräger PSS 4000 je jedním z nejlehčích nosičů pro kompaktní dýchací přístroje ve své třídě, který je určen pro hašení požárů v extrémních podmínkách. Uplatňuje stejnou pokročilou technologii a filosofii konstrukce, jaká se používá i v nejvyšší řadě profesionálních dýchacích přístrojů pro krátkodobé a dlouhodobé použití.

Jádrem mimořádně odolného transportního systému je nový, pokrokový maximálně odlehčený a velmi pevný transportní rám z uhlíkových kompozitů s nízkou hmotností a s mimořádnou odolností vůči teplu, nárazům a chemikáliím.

2 kusy evakuačních masek PARAT

Protipožární úniková kukla Dräger PARAT® 5500 byla vyvinuta firmou Dräger ve spolupráci s uživateli s hlavním cílem, zajistit vždy co nejrychlejší a spolehlivý únik z nebezpečného prostředí.

Optimální funkčnost a pohodlí při nasazení, robustní provedení a kvalitní filtry zaručují, že uživatel kukly Dräger PARAT® 5500 je po dobu minimálně 15 minut chráněn před průmyslovými toxickými plyny a zplodinami hoření, výpary i prachovými částicemi ve vzduchu.

Celková provozní životnost 16 let.

Zádový hasící vak ERMAK 25

Univerzální hasící a postřikovací zádový vak slouží při hašení drobných požárů, zahoření lesních porostů, jako vybavení hlídek po likvidaci požárů, nebo při pálení klestu po lesní těžbě. Je vhodný při nasazení proti kůrovci, při kalamitních stavech nebo preventivnímu postřiku.

Je vhodnou výbavou cisternových požárních vozů, terénních automobilů při obhlídce polesí v suchých měsících, nebo jako prevence v kombajnech při sklizni.

Páteřová deska

Páteřní deska slouží k transportu raněných, u kterých se předpokládá poranění páteře. Je vyrobena z jednoho kusu pevného plastu, doplněna o textilní popruhy. Má hladký povrch, je omyvatelná, plovoucí na vodě, snadno dezinfikovatelná. Deska je 100% RTG průsvitná.

Pulsní oxymetr

Tento pulzní oxymetr všechny potřebné funkce – měření SpO2, tepenné frekvence i perfuzního indexu PI. Velmi dobře čitelný displej s jemným modrým podsvícením a automatickým alarmem. Alarm se aktivuje při překročení normálních hodnot – vizuálně (bliká) i akusticky (píp tón).

Přiměšovač na tuhá smáčedla včetně kartuší

Smáčedla byla vyvinuta pro použití zvláště tam, kde je nutné používat vodu ve velkých objemech, která se použitím smáčedla sníží. Smáčedla se používají jako přísada do vody se samovolným způsobem přiměšování z kartuše vložené do tubusu proudnice či přiměšovače.

Teplota použití je omezena vlastnostmi vody, díky velké vydatnosti a výraznému snížení spotřeby vody nachází využití především u požárů travních a lesních porostů, lesní hrabanky nebo rašelinišť, kde je zásobování vodou značně problematické, dále také u požárů seníků, stohů apod, kde smáčedlo usnadňuje protékání hasiva dovnitř hořlavého materiálu.

Josef Veselý
zástupce velitele
Sdílet