Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pátek a sobotu poznamenaly na Hradecku dvě nehody

V pátek (29. května 2009) odpoledne došlo na 68. kilometru dálnice D11 ve směru z Hradce Králové na Prahu k nehodě dvou vozidel. Na místo ve 13:24 hodin vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou.

Na dálnici D11 havarovala dvě vozidla

V pátek (29. května 2009) odpoledne došlo na 68. kilometru dálnice D11 ve směru z Hradce Králové na Prahu k nehodě dvou vozidel. Na místo ve 13:24 hodin vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že došlo ke srážce osobního vozidla Škoda Octavia s dodávkou Ford Tranzit. Další dvě osobní vozidla vyjela mimo dálnici. Řidiči osobního vozidla Škoda Octavia a dodávky utrpěli zranění a byli převezeni do nemocnice. Nikdo další nebyl zraněn. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Na úklid dálnice byli povoláni pracovníci Správy a údržby silnic. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Při nehodě se zranila spolujezdkyně

K vážné dopravní nehodě došlo v sobotu (30. května 2009) odpoledne na silnici mezi Novým Bydžovem a Prasekem. Řidič osobního vozidla Peugeot 106 vyjel mimo vozovku do příkopu, kde narazil do pařezu. Vozidlo se převrátilo a zůstalo částečně v silnici. Na místo ve 14:30 hodin vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova. Po příjezdu na místo byla spolujezdkyně zaklíněná v autě a v péči záchranné služby. Řidič byl mimo vozidlo a nejevil známky zranění. Hasiči pomocí hydraulických nůžek odstřihli část předních dveří a zraněnou ženu vyprostili. Spolujezdkyně byla následně převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zajistili automobil proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: stanice Nový Bydžov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet