Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali na Opavsku řidičku havarované Fabie, do nemocnice ji transportoval vrtulník

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly ve středu 3. 1. 2017 ráno v obci Ludgeřovice na Opavsku u nehody osobního automobilu Škoda Fabia Combi.

Hasiči museli opatrně vyprostit z havarovaného auta zraněnou řidičku, a to pomocí hydraulických nástrojů. Předali ji týmu ZZS MSK a nakonec ji odnesli do vrtulníku LZS. Fabii nakládali na vozidlo odtahové služby.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě vozidla do stromu informováno krátce před osmou hodinou ranní. Do Vrablovecké ulice vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Hlučín a Ostrava-Přívoz.

Ve vozidle zůstala po nehodě zaklíněna čtyřiapadesátiletá žena, kterou museli vyprostit hasiči.

Pomocí páteřní desky byla žena přesunuta do vakuové matrace a sanitního vozidla. Záchranáři ji také zajistili krčním límcem a zahájili podávání potřebných léků.

Pacientka utrpěla poranění horní končetiny a hrudníku, zasahující lékař během prvotního vyšetření nevyloučil ani další zranění. Postižená byla následně letecky transportována na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK

Nehoda se obešla bez úniku provozních kapalin. Hasiči fabii zabezpečili před případným požárem. Naložili ji na vozidlo odtahové služby a místo nehody uklidili.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet