Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny zcela zničily automobil, přístřešek a poškodily část domu v libereckém Vesci

Prostřednictvím linky tísňového volání přijali dne 4. ledna 2018 krátce po půl osmé ráno policisté z operačního střediska v Liberci oznámení o zahoření osobního automobilu v nové zástavbě rodinných domů v ulici Dobrodružná ve Vesci.

Na místo okamžitě vyjeli policisté a hasiči, kteří po příjezdu na místo zjistili, že od zaparkovaného osobního automobilu se plameny rozšířily také na dřevěnou část přístavku, pod kterou bylo vozidlo zaparkované. Plameny poškodily také fasádu rodinného domu.

V době vzniku požáru se v domě nacházel jeden člověk, který při příjezdu složek Integrovaného záchranného systému byl již venku mimo obydlí.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Liberec a pomáhaly dobrovolné jednotky Liberec-Vratislavice nad Nisou a Liberec-Vesec.

Vůz, který začal hořet kvůli technické závadě na akumulátoru parkovali majitelé v přístavku přímo u svého domu. Plameny během několika minut zachvátily nejen vozidlo, celý přístěnek, ale zasáhly i střešní konstrukci rodinného domu.

Hasiči pomocí navijáku cisterny vyprostili auto ze stání a na likvidaci požáru použili vysokotlaký proud vody. Následně jednotky rozebraly zbylé části přístěnku i část střechy domu, aby se dostaly ke skrytým ohniskům požáru, které bylo nutné dohasit.

Při události nedošlo ke zranění osob ani k nadýchání zplodin hoření. Hasiči svým zásahem uchránili majetek v hodnotě 3 mil. korun.

Pavlína Bílková, HZS Libereckého kraje

Předběžná výše škody na zničeném vozidle, přístavku a poškozené části domu byla odhadnuta na částku jeden milion korun.

Příčinu a vznik požáru nyní zjišťuje vyšetřovatel hasičů, který si celou věc na místě převzal. Ke zranění a evakuaci osob nedošlo.

por. Bc. Vojtěch Robovský
Policie ČR
Sdílet