Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Lochovic na Berounsku došlo ke střetu vlaku a osobního automobilu, řidič zemřel

Dne 4. 1. 2018 se v 12.33 hodin u Lochovic střetl osobní vlak jedoucí z Protívna do Berouna s osobním automobilem.

Operační středisko hasičů na místo vyslalo odpovídající techniku z profesionálních stanic v Hořovicích a Berouně a současně byly povolány jednotky hasičů SŽDC z Plzně a Prahy. Operační důstojník ihned vyžádal zastavení železničního provozu na uvedené trati i na souběžné trati číslo 172.

Hasiči z rychlého zásahového automobilu z Hořovic, kteří byli na místě události jako první, průzkumem zjistili, že ve vlaku Regionova není nikdo z cestujících zraněn.

Vlak však v důsledku střetu vykolejil. V osobním automobilu zůstal zaklíněný řidič, který byl ze zničeného vozu vyprošťován pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Lékař u něj konstatoval smrt.

Po vyšetření nehody bylo tělo z vozidla vyproštěno, následně jednotky odstranily z kolejí i vrak auta. Středočeští hasiči z místa po třech hodinách odjeli a na místě zůstali drážní kolegové, kteří budou pomocí speciální nakolejovací soupravy vracet vlak na koleje.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel, HZS Středočeského kraje

Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací. V letošním roce se jedná vůbec o první úmrtí na železnici. Drážní inspekce šetří mimořádnou událost v místě jejího vzniku.

Mgr. Martin Drápal
Drážní inspekce
Sdílet