Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Včerejší zásahy hasičů Královéhradeckého kraje

Mimo jiné události vyjížděly jednotky PO Královehradeckého kraje včera, 1.6. 2009 také k dopravní nehodě osobního automobilu Renault, který narazil zezadu do vozidla Správy a údržby silnic, které sekalo trávu u silnice č. II/298 u Librantic.

Mimo jiné události vyjížděly jednotky PO Královehradeckého kraje včera, 1.6. 2009 také k dopravní nehodě osobního automobilu Renault, který narazil zezadu do vozidla Správy a údržby silnic, které sekalo trávu u silnice č. II/298 u Librantic.




Hradec Králové

Profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem zasahovali včera po deváté hodině ráno u dopravní nehody, ke které došlo na silnici č. II/298 u Librantic. Řidička osobního vozidla Renault Clio narazila zezadu do nákladního vozidla Správy a údržby silnic, které sekalo trávu u silnice. Řidička utrpěla lehčí zranění a byla převezena k vyšetření do nemocnice. Hasiči zasypali unikající provozní kapaliny z nákladního vozidla sorbentem a odstranili z vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

(foto: SDH Třebechovice pod Orebem)

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou byli v 19:53 hodin přivoláni do ulice Pelcovo nábřeží v Rychnově nad Kněžnou, kde došlo k poškození vodovodního potrubí. Voda tekla ze zdi v koupelně. Hasiči uzavřeli hlavní uzávěr vody.

Územní odbor Náchod

K nehodě nákladního vozidla a cisterny vyjeli včera dopoledne profesionální hasiči z Jaroměře. K nehodě nákladního vozidla Man a cisterny na přepravu pohonných hmot došlo na obchvatu České Skalice. Cisterna v době nehody byla prázdná a nedošlo tak k žádnému úniku látek. Oba řidiči vyvázli bez zranění. Vozidla byla po nehodě provozuschopná a nedošlo k úniku provozních kapalin. Hasiči předali místo Policii ČR a vrátili se na základnu.

Náchodští hasiči otevírali dveře bytu v Běloveské ulici v Náchodě, kde zůstalo uzamčeno malé dítě.

Jednotka dobrovolných hasičů z Nového Města nad Metují otevírala na žádost Policie ČR dveře bytu v ulici T.G.Masaryka v Novém Městě nad Metují. Uvnitř bytu byl nalezen uživatel bez známek života.

Územní odbor Trutnov

Trutnovští hasiči vyjeli k odstranění stromu, který spadl a poškodil dráty el. vedení v obci Libeč. Na místo byli přivoláni také pracovníci pohotovostní služby el. rozvodných závodů. Hasiči strom rozřezali a odklidili.

Dobrovolní hasiči z Úpice byli požádáni o zajištění dodávky vody do separátoru Bioplynové fermentační stanice v Regnerově ulici v Úpici. Jednotka dodávala vodu do separátoru pro odkalení čerpadla.

Dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna vyjeli k otevření dveří osobního vozidla, kde zůstalo malé dítě. Při příjezdu hasičů již majitel vozidla rozbil boční okno a dveře otevřel. Dítě bylo v pořádku a bez zranění. Jednotka nezasahovala a vrátila se na základnu.



Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

 -wap-

Sdílet