Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Bambiriádě

První červnový týden se koná již po jedenácté Bambiriáda, přehlídka aktivit pro volný čas, zájmových činností pro děti a mládež, pod názvem „Nás se to týká."

První červnový týden se koná již po jedenácté Bambiriáda, přehlídka aktivit pro volný čas, zájmových činností pro děti a mládež, pod názvem „Nás se to týká."

Hasičský záchranný sbor ČR připravuje na Bambiriádu pro děti a mládež v Praze na Střeleckém ostrově ukázky výstroje zásahových hasičů, zásahový oblek ochranné pomůcky pro obyvatelstvo, např. plynové masky. Děti si mohou vyzkoušet „ hašení požáru" – děti hasí Vltavu.

Návštěvníci se seznámí s prvním ročníkem výtvarné soutěže hasičů „ Dávají za nás ruku do ohně", prověří své znalosti o požární prevenci a ochraně obyvatelstva prostřednictvím testíků. Pro všechny jsou připraveny letáky, obsahující nejrůznější informace např. z oblasti volání na tísňové linky, evakuace, rady, jak zabránit vzniku požáru.

Přehlídka volnočasových aktivit pro děti a mládež je také inspirací pro rodiče, jak mohou děti trávit volný čas nejen ve školním roce, ale také o prázdninách. Ukázky a prezentace jsou doplněny bohatým doprovodným programem.

Hlavním pořadatelem Bambiriády je Česká rada dětí a mládeže za podpory Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. www.crdm.cz

11. ročník Bambiriády se uskuteční ve všech krajích ČR včetně Prahy.

Záštitu nad celou akcí převzala Livie Klausová, manželka prezidenta ČR.


www.hzscr.cz

www.hzscr.cz/soutez

www.bamabiriada.cz

<a>www.bambiri­ada.cz/praha



Info: kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR


-wap-

Sdílet