Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda osobních vozidel u Hulína si vyžádala zranění dvou osob, hasiči poskytovali první pomoc

V odpoledních hodinách dne 5. ledna 2018 zasahovali profesionální hasiči u dopravní nehody na silnici D55 u Hulína na Kroměřížsku.

Hasiči přijali hlášení o nehodě dvou osobních vozidel na silnici D55 v 15:48 hodin. Na místo hlášené události vyjelo družstvo hasičů z požární stanice Kroměříž.

Po příjezdu na místo nehody, ke které došlo na 16. kilometru silnice D55 ve směru na Přerov, hasiči zjistili, že v každém z vozidel je zraněna jedna osoba. Hasiči nemuseli nikoho ze zraněných vyprošťovat. Do příjezdu zdravotníků hasiči zraněným osobám poskytli předlékařskou pomoc. Hasiči dále provedli protipožární opatření a místo nehody vyznačili výstražnými LED svítidly.

Neukázněností a nepozorností řidičů došlo k poškození jednoho výstražného LED světla, které ohraničovalo místo nehody. Kvůli poškození výstražného světla by tak mohlo dojít k další nehodě, protože poškozená vozidla nestála hned za sebou.

Apelujeme proto na řidiče, kteří projíždějí kolem jakékoli nehody, aby přizpůsobili rychlost své jízdy místním podmínkám, aby nedocházelo k zbytečnému poškozování výstražných zařízení a případným zraněním zasahujících hasičů. Spěch a agresivita při jízdě ještě nikomu nepomohly.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet