Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Krásné Lípě spadl kabel elektrického vedení do příkopu, hasiči nemuseli zasahovat

Zatímco potemnělé krásnolipské náměstí zkrápěly v sobotu 6. ledna roku 2018 v podvečer dešťové kapky, operační důstojník hasičů v dalekém Ústí nad Labem přijímal hovor, v němž oznamovatel uvedl, že v jedné z ulic v Krásné Lípě spadl kabel elektrického vedení do příkopu.

Netrvalo dlouho a ponurou atmosféru v Krásné Lípě – centru Českého Švýcarska – rozřízl zvuk elektronických sirén, které podpořil i městský rozhlas – aby nikdo nebyl na pochybách, že se opravdu jedná o svolání místní dobrovolné jednotky.

Hasiči tak museli opustit své přítelkyně a rodiny, nastoupit do vozidel, nasednout na kola či nazout tretry a do několika minut museli doběhnout do hasičárny, která jim po celkové rekonstrukci slouží již dva roky.

Přečtěte siNová hasičská zbrojnice v Krásné Lípě na Děčínsku poslouží i komunitnímu životu obyvatel

Zatímco se otevírala vrata pro výjezdová vozidla, hasiči se soukali do zásahových oděvů a bot tak, aby při případném zásahu byli co nejvíce chráněni jak proti počasí, tak dalším nenadálým jevům.

Pak už hasiči naskákali do automobilů – kromě prvovýjezdové Tatry na místo zamířil i nový dopravní automobil.

Přečtěte siV Krásné Lípě jezdí Tatra 815, má prodlouženou kabinu a zkrácenou nástavbu

Protože se jednalo o boční úzkou ulici, při dopravě k zásahu hrála roli i místní znalost – hasiči zvolili najetí od vlakové stanice Krásná Lípa – město, museli sice vytočit ostrou zatáčku, ale po několika desítkách metrů přijeli přímo k místu události.

Jak zjistili, ohlášení se zakládalo na pravdě. Z několika sloupů došlo k pádu kabelu – nejednalo se však o elektrické vedení soukromé firmy, ale města. Hasiči proto na místo povolali další krásnolipské zástupce, kteří situaci vyřeší.

Jednotka následně odjela oběma zásahovými vozy zpět na základnu. Vše připravila tak, aby jednotka byla opět schopna vyjet k nečekané události, která se může odehrát v Krásné Lípě či jejím okolí.

Při události nedošlo ke zranění osob, hasičů, ani dalších zvířat.

Sdílet