Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tatra se převrátila na křižovatce v Poličce

Dne 2. června v 7.14 hodin vyjela jednotka hasičů ze stanice v Poličce k dopravní nehodě, která se stala v ulici Starohradská, na křižovatce u firmy Koh-i-Noor v Poličce. Jednalo se o převrácený nákladní automobil Tatra, který převážel klády

Dne 2. června v 7.14 hodin vyjela jednotka hasičů ze stanice v Poličce k dopravní nehodě, která se stala v ulici Starohradská, na křižovatce u firmy Koh-i-Noor v Poličce. Jednalo se o převrácený nákladní automobil Tatra, který převážel klády. Ty se při nehodě vysypaly do okolí. Při nehodě byl zraněn řidič vozidla lehce. Nikdo další se naštěstí nezranil, přestože se jedná o velice frekventované místo, kudy chodí děti do školy a školky. Klády totiž spadly na chodník.

Ten byl poničen včetně zábradlí u něj. Byla též poškozena budova firmy Koh-i-Noor a lampa veřejného osvětlení. Z nákladního vozidla uniklo přibližně 150 l nafty, kterou se podařilo zachytit do nádob a pomocí sorbentu. Rozsypané klády odvezl druhý automobil přepravní firmy. Na vyproštění a odtažení havarovaného vozidla si zástupce firmy nechal povolat tahače firmy Vápeník. Po odtažení byly sorbenty a další nečistoty naloženy do kontejneru firmy, která zajistila likvidaci látek.

Foto: Stanice Polička – HZS Pardubického kraje

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-miw-

Sdílet