Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jednotka dobrovolných hasičů z Troubek má možnost využívat nový motor Tohatsu ke svému člunu Zodiac

Díky Nadaci AGROFERT a podpoře obce Troubky má dobrovolná jednotka hasičů z Troubek možnost od července roku 2017 využívat nový lodní motor.

S ohledem na specifické podmínky obce bylo vždy záměrem zajistit jednotce troubeckých hasičů možnost efektivního zásahu na vodní hladině. Jako první krok byl v roce 2011 bezúplatným převodem od HZS Olomouckého kraje pořízen člun Zodiac.

V dalších letech pak docházelo díky obci Troubky a podpoře Olomouckého kraje k dovybavení prostředky nezbytnými pro práci na vodní hladině. Jednalo se o plovací vesty, suché obleky, přilby, rukavice, obuv a další.

V roce 2017 došlo k dokončení celého snažení. Byla podána žádost o příspěvek z hasičského fondu  Nadace AGROFERT. Po úspěšném schvalovacím procesu se podařilo doplnit vybavení o výkonný a kvalitní motor ke člunu.

Jedná se o model japonské značky Tohatsu o výkonu 15 koní. Motor byl zvolen s ohledem na parametry člunu, jednoduchost údržby a ovládání. Na financování motoru se výraznou měrou, a to částkou 40 000 korun, podílela právě Nadace AGROFERT. Dofinancování nákupu motoru částkou téměř 20 000 korun na sebe převzala obec Troubky.

Po nutném proškolení obsluhy, administrativě a zaběhnutí motoru, byl na konci roku 2017 člun s motorem uveden do zásahu.

Sdílet