Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hejtman Libereckého kraje a ředitel libereckých hasičů ocenili reprezentanty v požárním sportu

V pondělí 8. ledna 2018 se v budově Krajského úřadu Libereckého kraje uskutečnilo setkání reprezentantů v požárním sportu. Pro ocenění za své sportovní výkony v letošním roce si do multimediálního sálu KÚ přišlo téměř 70 sportovců.

Z rukou krajského ředitele HZS LK plk. Ing. Luďka Prudila a hejtmana Libereckého kraje Martina Půty převzali profesionální i dobrovolní hasiči, kolektivy i jednotlivci, muži, ženy a mládež pamětní listy a drobné dárky. A to, jak za úspěchy v domácích soutěžích, tak i v hasičských klání v zahraničí.

Cílem požárního sportu je zejména zvyšování obratnosti, rychlosti a fyzické zdatnosti hasičů, která je potřebná pro výkon jejich činnosti při zásahu v místě mimořádné události. Proto jsem rád, že dnes můžeme pohovořit s těmi, kteří náš kraj v soutěžích požárního sportu kvalitně reprezentují,

uvedl plk. Ing. Luděk Prudil.

Zároveň připomněl, že Mistrovství České republiky profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu bude ve dnech 24.–26. srpna 2018 hostit právě město Liberec. Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje totiž převzal v srpnu minulého roku od HZS hl. m. Prahy putovní symbolickou proudnici, a tímto se zavázal k organizaci velkolepého sportovního klání. A tak se můžeme v srpnu letošního roku těšit na vydařené sportovní výkony pod Ještědem.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet