Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár balkonu má na svědomí nedopalek

Pravděpodobně od nedopalku cigarety začalo dnes ráno hořet na balkoně ve čtvrtém patře bytového domu na Rokycanské třídě v Plzni. Požár napáchal škody za 50 tisíc korun.

Pravděpodobně od nedopalku cigarety začalo dnes ráno hořet na balkoně ve čtvrtém patře bytového domu na Rokycanské třídě v Plzni. Požár napáchal škody za 50 tisíc korun.

K události vyjížděli hasiči ze stanice Plzeň-střed a Plzeň-Slovany ve čtvrtek 4. června 2009 v 5.32 hodin. V bytovém domě na Rokycanské třídě v Plzni byly ohlášeny plameny šlehající z balkonu bytu ve čtvrtém podlaží. Požár se podařilo částečně lokalizovat obyvatelům bytu před příjezdem jednotky. Hasiči pak oheň dohasili a prostory odvětrali pomocí přetlakové ventilace.

Poté pomocí termokamery jednotka zkontrolovala okolí požářiště. Oheň poškodil balkónové dveře, skleněnou výplň balkonu a izolaci domu. Škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Požár s velkou pravděpodobností zapříčinil nedopalek cigarety, který ráno obyvatel bytu vysypal i s obsahem popelníku do plastové nádoby na balkoně a byt opustil. Požár vzbudil až jeho spolubydlící, kteří se snažili oheň sami uhasit. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-miw-

Sdílet