Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velmi vážná dopravní nehoda na silnici 1/3 u Votic

Dne 4.6. ve 14:56 vyjela JSDH Votice s RZA 1 VW Transporter, CAS K 25 Liaz na dopravní nehodu dvou osobních automobilů na silnici 1/3 u Votic.

Dne 4.6. ve 14:56 vyjela JSDH Votice s RZA 1 VW Transporter, CAS K 25 Liaz na dopravní nehodu dvou osobních automobilů na silnici 1/3 u Votic.

Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že se jedná o vážnou dopravní nehodu Škody Octavie a vojenského Land Roveru.

Ve zcela zdemolovaném osobním automobilu, byly zaklíněny dvě těžce zraněné osoby. Jejich vyproštění pomocí hydraulického vyproštˇovacího nářadí trvalo zhruba 45 minut. Na místo se postupně dostavily tři sanitní vozy a LZS. Na místě také zasahovala převozová sanita, která jela kolem (její osádce a jednomu z kolem jedoucích řidičů patří veliký dík, protože do příjezdu ZZS na místo zásahu plně spolupracovali s naší jednotkou při vyproštˇovacích pracech dvou těžce zraněných), na rozdíl od davu přihlížejících osob, které si toto utrpení několika lidí raději fotilo a natáčelo. Z tohoto důvodu byl vytvořen pracovní prostor, který byl vytyčen páskou.

V Land Roveru se zranily tři osoby, které se nacházely mimo vozidlo. Jedna osoba byla středně těžce zraněna a dvě zranění byla lehčího charakteru. Po ošetření a odvezení všech zraněných do nemocnic, provedla jednotka zasypání uniklých provozních kapalin a odpojení AKU.

Silnice 1/3 byla přes hodinu zcela uzavřena, což způsobilo nemalé problémy na vedlejších komunikacích.

Pro Požáry.CZ Marin Rataj, JSDH Votice

-kow-

Sdílet