Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jak bydlet (ne)bezpečně je název semináře o problematice požární ochrany bytových domů

Seminář „Jak bydlet (ne)bezpečně“ se koná 13. 2. 2018 na Mariánském náměstí 2 v Praze 1. Pořadatelem je Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy a Magistrát hl. m. Prahy – Odbor Kancelář ředitele Magistrátu, Oddělení krizového managementu.

HZS hl. m. Praha řeší každoročně desítky podnětů obyvatel bytových domů týkajících se porušování povinností vyplývajících ze zákona o požární ochraně, a to především ve společných prostorách domů.

Je úniková cesta skutečně únikovou cestou nebo skladištěm? Je využití půdy, sklepů a garáží v souladu s bezpečnostními pravidly? Je zateplení domů z požárního hlediska bezpečné?

Neznalost povinností v oblasti požární ochrany, nedbalostní chování obyvatel bytových domů a v mnoha případech i značná lhostejnost k prostředí, kde žijeme, může vést k požárům bytových domů s tragickými následky! Cesta k bezpečnému bydlení je jednoduchá! Zodpovědnost, důsledná prevence, znalost a respektování bezpečnostních pravidel.

Na semináři se představí odborníci z řad HZS hl. m. Prahy zabývající se požární ochranou v bytových domech, resp. vyšetřováním příčin požárů, dále se účastníci seznámí s prezentací požáru v bytovém domě – Grenfell Tower v Londýně, včetně problematiky požární bezpečnosti zateplovacích systémů v ČR, odborně způsobilá osoba v oboru požární ochrany sdělí své zkušenosti z praxe v bytových domech, projektant staveb se zaměří na úskalí projektování bytových domů z hlediska požární ochrany a bude představen Bezpečnostní portál Magistrátu hl. m. Prahy.

Seminář je určen pro správcovské firmy bytových domů, pro společenství vlastníků bytových jednotek a pro odborně způsobilé osoby v oboru požární ochrany.

Způsob přihlášení a organizační pokyny: jitka.maudrova@hzspraha.cz

Do emailu uveďte vaše jméno, příjmení, název společnosti, kterou zastupujete a adresu společnosti. O přijetí Vaší přihlášky budete zpětně informováni. Přihlášky přijímáme do 9. února 2018 do 12:00 hod. nebo naplnění kapacity sálu.

Organizační pokyny:

  • datum konání : 13. února 2018
  • místo konání: Mariánské náměstí 2, Praha – Velký sál zastupitelstva (vstup hlavním vchodem)
  • příchod účastníků: od 08:15 hod.
  • časový rozsah semináře : 09:00– 13:00 hod.
  • občerstvení : zajištěno (káva, čaj, voda, koláče)
  • oběd: nezajištěn
  • šatna : zajištěna
  • parkování : nezajištěno
  • účast na semináři je zdarma
Sdílet