Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru střechy v Bílovicích nad Svitavou byli zraněni čtyři lidé

Dne 14. ledna 2018 ráno zasahovaly jednotky v Bílovicích nad Svitavou. Požár vyhnal z bytů jedenáct lidí. Někteří skončili v péči záchranné služby. Škoda se pohybuje ve statisících.

Informaci o požáru přijalo naše operační středisko v 5.19 hodin. Na místo postupně vyjely jednotky i z druhého stupně požárního poplachového plánu. Na zásahu se tak podílelo osm hasičských jednotek.

Před příjezdem opustilo bytový dům jedenáct osob. Čtyři lidé skončili v péči záchranářů. Po ošetření zůstal jeden zraněný na místě a zbylí tři lidé byli transportováni do nemocnic. Hasiči k likvidaci požáru nasadili 3 vodní proudy. Požár se z jednoho z bytů rozšířil do půdního prostoru. Poškodil také sousední byt.

Plameny se podařilo dostat pod kontrolu krátce po půl osmé. Následovalo rozebírání poškozené střešní konstrukce a stropů obou bytů. Statické narušení stropu zajistili hasiči výdřevou. Likvidaci požáru ohlásil velitel v 9.17 hodin.

Pro evakuované obyvatele domu zajistil starosta obce náhradní ubytování. Do něj jsme přivezli dostatečný počet dek a lehátek.

Vyšetřovatel pokračuje v šetření na místě požáru i po odjezdu jednotek. Škodu v tuto chvíli odhaduje do milionu korun. Požár zcela zničil jeden z bytů, další poškodil a škoda je také na konstrukci a krytině střechy.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet