Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sražená srna odlétla na protijedoucí osobní auto

Dne 5. 6. 2009 v 05:45 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Bystřice pod Hostýnem. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozem.

Dne 5. 6. 2009 v 05:45 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Bystřice pod Hostýnem.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Bystřice pod Hostýnem a Bílavsko došlo k dopravní nehodě mezi srnou, nákladním autem a osobním autem zn. Toyota.

Při dopravní nehodě došlo nejdříve ke střetu nákladního vozu se srnou. Po sražení bylo zvíře odhozeno na čelní sklo a střechu protijedoucího osobního auta. Šokovaný řidič následně havaroval mimo vozovku, kde přerazil jeden strom a zastavil se v nízkém porostu. Při dopravní nehodě se zranil jak řidič v osobním voze, tak i jeho spolujezdec.

Hasiči přijeli na místo ze záchranářů jako první. Oba zranění seděli uvnitř auta. Hasiči jim začali poskytovat první předlékařskou pomoc a velitel zásahu urgoval příjezd zdravotníků. Před vážnějším zraněním je uchránily aktivované airbagy.

Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby byli oba předáni do péče lékaře. Po dalším ošetření byl řidič se zraněním v oblasti oka odvezen do nemocnice k hospitalizaci. Jeho spolujezdec zůstal po ošetření na místě nehody.

Hasiči zajistili vůz proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost vozovky.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet