Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič přepravoval dvě děti a havaroval na střechu do pole

Dne 5. 6. 2009 v 11:40 hod. byli znovu hasiči požádáni o pomoc po vážné havárii u Prusinovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozem.

Dne 5. 6. 2009 v 11:40 hod. byli znovu hasiči požádáni o pomoc po vážné havárii u Prusinovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k další vážné havárii osobního auta zn. Opel Astra.

Řidič osobního auta nezvládl v rychlosti jednu ze zatáček, vyjel na krajnici a následně havaroval do blízkého pole. Cestou pokácel jeden ze stromů a auto se převrátilo na střechu. Společně s řidičem cestovaly ve voze také dvě starší děti.

V době příjezdu hasičů už byli všichni pasažéři mimo vozidlo. Do své péče si je převzala posádka zdravotnické záchranné služby která je ošetřila a preventivně odvezla do nemocnice na vyšetření. Podle lékaře měli všichni velké štěstí a zranění byla kvalifikována jako lehká.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody policií převrátili hasiči auto zpět na kola. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost po místní komunikaci.

Je to přesně týden, kdy zde hasiči zasahovali u velmi těžké havárie osobního auta, která si vyžádala náročné vyprošťování spolujezdce. O případu jsme informovali – zde.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet