Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vítr v Jihomoravském kraji vyvracel stromy a lámal větve

Bouřky s poryvy větru včera v podvečer zaměstnaly jihomoravské hasiče. Vítr vyvracel stromy a lámal větve. K prvním zásahům hasiči krátce po 18. hodině vyjížděli na Znojemsku. V Loucké ulici ve Znojmě pořezali a odstranili vyvrácený strom, který zčásti zatarasil cestu u Louckého kláštera.

Bouřky s poryvy větru včera v podvečer zaměstnaly jihomoravské hasiče. Vítr vyvracel stromy a lámal větve. K prvním zásahům hasiči krátce po 18. hodině vyjížděli na Znojemsku. V Loucké ulici ve Znojmě pořezali a odstranili vyvrácený strom, který zčásti zatarasil cestu u Louckého kláštera. Dva stromy a ulomené větve hasiči uklidili z vozovky z Jiřic u Miroslavi do Troskotovic. Pět stromů, které hasiči postupně pořezali a odtáhli mimo komunikaci, vítr vyvrátil na silnici mezi Znojmem a Suchohrdly.

Na Brněnsku hasiči poprvé vyjížděli v 18.34 hodin do Pohořelic, kde po bouřce zůstaly v aleji polámané větve stromů. V Pohořelicích a okolí hasiči motorovou pilou rozřezali a uklidili spadlý strom, pracovníky telefonní společnosti zavolali k opravě poškozeného sloupu telefonního vedení a ze silnice odstranili utrženou reklamní tabuli. Do Přibic hasiči vyjeli k uvolnění vozovky od dvou spadlých stromů, další strom zatarasil koleje železniční trati. Ulámané větve hasiči odklidili ze silnice na Novou Ves. S motorovou pilou zasahovali na silnici zhruba kilometr od Branišovic. Vozovku uvolňovali od dvou stromů vyvrácených větrem.

Na Vyškovsku hasiči vyjížděli na silnici ze Slavkova směrem na Kyjov, z níž uklidili velkou větev stromu.

Na Hodonínsku hasiči s motorovou pilou zasahovali na silnici z okresního města do Mutěnic, kde se na vozovku zřítil zhruba 10 metrů vysoký topol.


por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-wap-

Sdílet