Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu v obci Krupá na Rakovnicku si vyžádal jednu oběť

Ve středu 17. ledna 2018 krátce před šestnáctou hodinou byl na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášen požár rodinného domu v obci Krupá na Rakovnicku.

Operační důstojník vyslal k události profesionální hasiče ze stanic Rakovník a Kladno a jednotky dobrovolných hasičů obcí Mutějovice, Hředle, Řevničov a Krupá. V době příjezdu první jednotky na místo byl dům požárem už zcela zasažen – a to včetně střechy, která se začala propadat.

Hasičům se pomocí dopravních a útočných vedení podařilo požár lokalizovat krátce před půl šestou. Vzhledem k větší potřebě vody bylo u rybníka v centru obce zřízeno čerpací stanoviště.

Hasiči poté celý dům, který byl plný nashromážděných věcí, začali postupně prohledávat, protože panovala obava, že se uvnitř nachází jeho uživatelka. Tato skutečnost se po devatenácté hodině potvrdila, když hasiči našli tělo mrtvé ženy v odpadcích pod sutinami.

Na dohlídku požářiště byla do ranních hodin ponechána místní jednotka s tím, že v dopoledních hodinách proběhne došetření události za přítomnosti kriminální policie a vyšetřovatelů HZS Středočeského kraje. Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 700 tisíc korun.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
Sdílet