Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě byli zraněni čtyři lidé

Vrtulník letecké záchranné služby včera odpoledne zasahoval při vážné dopravní nehodě na dálnici D1 na Vyškovsku.

Na 227. kilometru dálnice ve směru na Brno havarovalo vozidla Škoda Felicia Combi. Auto vyjelo z dálnice do pole, kde přerazilo strom a skončilo zhruba 60 metrů od vozovky v prohlubni. Ve vozidle byli zraněni čtyři lidé, z toho pro dva přiletěl vrtulník. Nehoda byla hasičům ohlášena v 16.35 hodin, na místo vyjely dvě jednotky ze stanic ve Vyškově a v Pozořicích.

Při jejich příjezdu byl 51letý řidič auta mimo vozidlo, uvnitř auta byli další tři muži, které ošetřovali zdravotníci. Muži nebyli v autě zaklíněni, ale kvůli podezření na poranění páteře a další vážná zranění bylo nutné je dostat z vozu co nejšetrněji. Hasiči z auta nejdříve odstranili sedačky, zraněné spolu se zdravotníky postupně vytáhli a umístili je na nosítka. Dva z nich, 20letého a 45letého muže zdravotníci transportovali do nemocnice vrtulníkem, třetího pasažéra i řidiče škodovky odvezly sanitky ZZS.

Hasiči zajistili místo nehody, na havarovaném vozidle udělali protipožární opatření a odpojili baterii. Po dobu opakovaného přistání a vzletu vrtulníku policisté uzavřeli dálnici a hasiči zajistili místo přistání.


Info: por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje


-wap-

Sdílet