Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Převrácený nákladní přívěs zablokoval silniční i železniční dopravu nedaleko obce Loučka na Vsetínsku

K dopravní nehodě nedaleko obce Loučka na Vsetínsku vyjížděli 18. 1. 2018 hasiči krátce před čtvrtou hodinou odpolední. Podle oznamovatele zde došlo k převrácení kamionu, který zasahoval do železnice.

Operačním střediskem byl proto okamžitě vyhlášen poplach jednotce profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí a jednotce hasičů SŽDC z Přerova.

Jako první na místo dorazili profesionální hasiči, kteří upřesnili, že zde došlo k převrácení prázdného přívěsu nákladního automobilu značky MAN. Ten zůstal částečně na komunikaci a jeho přívěs zasahoval do kolejiště.

Železniční provoz v tomto úseku byl proto úplně zastaven a komunikace II. třídy číslo 150 mezi Kunovicemi a Loučkou byla v době řešení nehody také uzavřena. Řidič při nehodě neutrpěl žádná zranění a nebyl potvrzen ani únik provozních náplní vozu.

Po provedení průzkumu a zhodnocení situace si velitel na místo povolal posilovou jednotku dobrovolných hasičů obce Kunovice a byl využit také nabídnutý zemědělský traktor jednoho z místních občanů. Práci všem zasahujícím na místě komplikoval velmi silný vítr. Po ustavení techniky byl prázdný přívěs převrácen zpět na kola a zajištěn proti dalšímu pohybu.

Celá souprava byla pak postupně technikou hasičů vytažena zpět na komunikaci. Po jejím vyproštění a vyloučení dalšího nebezpečí byla v 17:32 hodin komunikace i železnice opět průjezdná a zásah jednotek byl na místě ukončen.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet