Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě zničil řidič semafor ve Zlíně-Malenovicích, z vozidla unikly provozní kapaliny

Ve čtvrtek 18. 1. 2018 v 15:07 hodin přijali hasiči žádost o pomoc při řešení dopravní nehody na třídě 3. května ve Zlíně – Malenovicích. K události okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice jedním cisternovým vozem.

Na místě bylo zjištěno, že řidič se svým automobilem značky Volkswagen Passat najel na ostrůvek nedaleko obchodního centra a havaroval do sloupu semaforu. Ten byl nárazem vyvrácen na komunikaci. Řidič se v době příjezdu jednotky nacházel mimo vozidlo a naštěstí neutrpěl žádná zranění.

Hasiči provedli zabezpečení místa nehody a zajistili vůz proti možnému nebezpečí vzniku požáru. Po nárazu došlo k úniku provozních kapalin, který hasiči likvidovali pomocí sypkých sorbentů. Z důvodu jejich velké spotřeby si velitel na místo povolal posilový vůz ze stanice Otrokovice s dalším materiálem.

Po zadokumentování nehody policií byl na pokyn velitele zásahu semafor odstraněn a byl proveden úklid povrchu komunikace od úlomků vozu a použitých sorpčních látek. Jakmile byl vrak vozu naložen na odtahovou službu, jednotka se po téměř dvou hodinách zásahu vrátila zpět na svou základnu.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet