Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U obce Hřivínův Újezd havarovala cisterna s vlekem, vyproštěna byla po necelých třech hodinách

V pátek 19. ledna 2018 večer ve 22:32 hodin přijalo krajské operační středisko HZS kraje informaci o nehodě nákladního vozu s vlekem mezi obcemi Hřivínův Újezd a Velký Ořechov.

Na místo byla okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Luhačovice a posilová jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Velký Ořechov s dalším vozem.

Už samotnou cestu k místu nehody oběma jednotkám hodně komplikovalo silné náledí. Po příjezdu bylo upřesněno, že k havárii došlo ve stoupání na neudržovaném úseku silnice III. třídy v katastru obce Hřivínův Újezd ve směru na Velký Ořechov.

Na místě došlo k nehodě cisternového vozu MAN s přívěsem na převoz mléka, který se neudržel na zasněžené a zamrzlé vozovce a havaroval. Komunikace byla z obou stran neprůjezdná, ale ke zranění řidiče ani k úniku provozních náplní naštěstí nedošlo.

Hasiči zajistili a nasvětlili místo nehody a velitel zásahu k události povolal posypový vůz Správy a údržby silnic. Po jeho příjezdu byla vozovka prosolena a částečně zprůjezdněna, a po necelých třech hodinách zásahu se podařilo cisternu i s vlekem za pomoci vozu SÚS vyprostit.

V 1:33 hodin byl zásah na místě ukončen a obě jednotky se vrátily na své základny.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet