Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pět osob bylo zraněno při noční nehodě u Nuzic, na místo letěl i vrtulník

Vážná dopravní nehoda se stala ve večerních hodinách v pátek 19. ledna v Týně nad Vltavou, části obce Nuzice. Nehoda dvou osobních automobilů byla na tísňovou linku ohlášena v 21:54 hodin jako nehoda s nutností vyproštění zraněných osob.

K zásahu vyjeli profesionální hasiči ze stanice Týn nad Vltavou,poplach byl vyhlášen také jednotce SDH obce Bechyně. Do Nuzic samozřejmě vyjely také Policie ČR a ZZS, vzlétnul také vrtulník LZS.

Průzkum na místě nehody potvrdil původní ohlášení: jednalo se o srážku dvou osobních automobilů, a to značek VW Passat a Škoda Fabia. Hasiči ihned začali pomáhat zraněným dostat se ze zničených aut ven. Zdravotníkům nakonec předávali celkem 5 zraněných osob. Jedna z nich musela být vzhledem ke svému zdravotnímu stavu do nemocnice transportována letecky.

Zároveň s vyproštěním hasiči zajistili havarované vozy proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Po ukončení záchranných prací jednotka vyčkala do ukončení šetření policistů a okolo jedné hodině ranní asistovala při naložení havarovaných aut na vůz odtahové služby.

Velitel zásahu si dále vyžádal spolupráci SÚS pro nasolení zledovatělé silnice. Po půl druhé hasiči zásah ukončili, nehodu předali Policii ČR.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet