Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči dvou krajů změří síly v požárním sportu

V Blansku bude ve čtvrtek 11. června společná soutěž HZS Kraje Vysočina a Jihomoravského kraje v požárním sportu.Profesi­onální hasiči obou krajů společně změří síly již po deváté. Letošní klání se tradičně zúčastní 11 desetičlenných soutěžních družstev, reprezentujících všechny okresy obou krajů a územní odbory HZS.

Soutěž bude zahájena ve čtvrtek v 9 hodin nástupem všech družstev a rozhodčích na nádvoří požární stanice v ulici Poříčí 22. V 9.15 hodin začíná první disciplína – výstup do 4. podlaží cvičné věže. Po ukončení této disciplíny se závodníci přesunou do areálu ASK v Mlýnské ulici (Sportovní ostrov Ludvíka Daňka), kde klání od 12 hodin pokračuje během na 100 metrů s překážkami. Na 13.45 hodin je plánován začátek štafety 4 × 100 metrů. Od 15.30 hodin soutěž v areálu ASK vyvrcholí požárním útokem. Vyhodnocení soutěže s předáním cen vítězům je plánováno v 17 hodin.

Z nejlepších závodníků obou krajů budou sestavena družstva, která se ve dnech 24. a 25. června zúčastní mistrovství republiky v požárním sportu, jehož hostitelem bude Třebíč.



por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-kaw- 

Sdílet