Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen při požáru bývalého hospodářského stavení v Hřebči na Kladensku

V neděli 21. ledna 2018 šestnáct minut po šestnácté hodině byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámen požár rodinného domu v obci Hřebeč na Kladensku.

Podle poplachového plánu operační důstojník vyslal k události profesionální hasiče ze stanice Kladno a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Hřebeč a Unhošť.

V průběhu jízdy k zásahu přijalo operační středisko další telefonní hovory, podle kterých požár nabíral na intenzitě. Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že nejde o požár rodinného domu, ale hoří bývalé hospodářské stavení, které bylo součástí někdejšího panského dvora, a požár už zasáhl střechu a dále se rozšiřuje.

Velitel zásahu si proto vyžádal vyslání dalších jednotek a současně nechal vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu. Do Hřebče tak zamířili hasiči ze stanice Slaný a dobrovolné sbory obcí Braškov, Hostouň, Pchery, Stehelčeves a Středokluky. Na zálohu centrální stanice Kladno byla vyslána jednotka SDH Žilina.

Hasičům se podařilo pomocí dopravních a útočných proudů požár lokalizovat a zabránit jeho rozšíření na přilehlé budovy. Krátce po půl šesté oznámil velitel zásahu lokalizaci požáru a posléze začal i s redukcí zasahujících jednotek. Po další hodině byl požár zlikvidován a na místě zůstali na dohlídku místní dobrovolní hasiči.

Vzhledem k tomu, že šlo o opuštěnou chátrající budovu, tak požárem žádná škoda nevnikla. Co bylo příčinou vzniku požáru, je předmětem dalšího vyšetřování.

Sdílet