Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyprošťování řidiče osobního automobilu po střetu s nákladním vozidlem na Blanensku trvalo více než půl hodiny

K čelnímu střetu osobního automobilu a kamionu u obce Závist na Blanensku byla dne 22. ledna 2018 před devátou hodinou volána ZZS JMK. Operátorka na místo nehody ihned vyslala lékařskou posádku, leteckou záchrannou službu a inspektora provozu.

K nehodě vyslalo operační středisko jednotky z Blanska a Tišnova podpořené technických automobilem z požární stanice Lidická v Brně.

Po střetu ležel kamion pod svahem mimo silnici na levém boku. Ve vraku osobního auta zůstal zaklíněný jeden člověk. Hasiči jej s použitím hydraulického vyprošťovacího zařízení dostali z kabiny vozu přibližně po půl hodině náročné práce.

Mezitím na poli vedle silnice přistál vrtulník letecké záchranné služby, který následně se zraněným odletěl do nemocnice. Zranil se také jeden člověk v kamionu, kterého jsme transportovali po svahu zpět na silnici.

Hasiči zajistili místo proti požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny. Pomohli s naložením osobního auta na odtahovou službu. Vyproštění nákladního auta se plánuje na 14. hodinu a bude jej provádět specializovaná firma s asistencí hasičů.

Jaroslav Mikoška, HZS Jihomoravského kraje

Lékařka musela zraněného muže, který utrpěl mnohočetná vážná zranění, uvést do umělého spánku a napojit na řízenou plicní ventilaci.

Ve vážném stavu byl pacient vrtulníkem transportovaný na urgentní příjem FN v Bohunicích. Druhý z pacientů, řidič kamionu, měl středně těžká zranění. Po ošetření ho lékařská posádka převezla do traumacentra stejného zdravotnického zařízení.

22.01.2018 15:45

Osmašedesátiletý řidič osobního automobilu v nemocnici odpoledne zraněním podlehl.

www.zzsjmk.cz

Foto: HZS & PČR
Sdílet