Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Nebřehovic dostali i díky Nadaci ČEZ nové zásahové oděvy

Nové předpisy pro jednotky sborů dobrovolných hasičů a předpoklad jejich činnosti zahrnují i potřebné vybavení včetně zásahových oděvů. S jejich nákupem finančně pomohla JSDH Nebřehovice Nadace ČEZ.

Sbor dobrovolných hasičů Nebřehovice působí již 51 let v lokalitě Strakonic a poskytuje podporu pro široké okolí obce. Kromě hašení požárů pomáhají jeho členové s úklidem po povodních, čerpají vodu ze sklepů a účastní se různých brigád.

Místní jednotka dosud nedisponovala žádnými zásahovými obleky, nedávno však družstvo jejich pořízení akutně řešilo, neboť by bez nich nemohli dva velitelé a dva strojníci absolvovat potřebné školení personálu.

Na zakoupení 4 zásahových oděvů, bot a dalších nezbytných doplňků přispěla sboru Nadace ČEZ v rámci grantového programu Podpora regionů částkou 20 tisíc korun.

Pro nás tato podpora znamená zcela jednoznačně možnost dále fungovat. Povinné školení dobrovolných hasičů je totiž podle nových předpisů možné absolvovat jen v zásahových oblecích.

Jednotka SDH Nebřehovice má teď platné povinné školení personálu na dalších 5 let a je zásahu schopná,

doplňuje za sbor jeho člen Lukáš Martinec a specialista technické bezpečnosti z jaderné elektrárny Temelín.

Grantové řízení Podpora regionů je zaměřeno na podporu veřejně prospěšných projektů. Předkládané projekty se mohou týkat podpory dětí a mládeže, zdravotnictví, sociální péče, osob s handicapem, vědy, vzdělání, kultury, sportu či životního prostředí.

Žadatelé mohou posílat žádosti prostřednictvím webového formuláře na www.nadacecez.cz v průběhu celého roku až do 16. prosince 2018.

Marek Sviták
tiskový mluvčí JE Temelín
Sdílet