Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár nakladače zaměstnal dvě jednotky hasičů

Profesionální hasiči z Hradce Králové byli v 10:00 hodin přivoláni k požáru nakladače v bývalém závodě Tiba v Černožicích. Při příjezdu na místo již na místě zasahovali místní dobrovolní hasiči. Požár zasáhl a zničil vyřazený a starý nakladač. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 10:33 hodin. Při hašení natekla voda do nedaleké kanalizace, která ústí do slepého ramene Labe.

Hradec Králové

Profesionální hasiči z Hradce Králové krátce po sedmé hodině ráno vyjeli k dopravní nehodě, ke které došlo v Rozběřicích. U čerpací stanice se postupně srazilo osobní vozidlo zn. Opel Astra Caravan s kamionem Scania a autobusem Karosa. Při nehodě byl zraněn řidič osobního vozidla, který byl převezen k dalšímu ošetření do nemocnice. Nikdo z cestujících autobusu nebyl zraněn a z místa byli odvezeni náhradním autobusem. Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Cestou od zásahu byla jednotka povolána do ulice Emy Destinnové v Hradci Králové, kde došlo k úniku oleje na vozovku. Provozní kapaliny unikly z poškozeného osobního vozidla. Hasiči zasypali olej sorbentem a odstranili jej z vozovky.

Profesionální hasiči z Hradce Králové byli v 10:00 hodin přivoláni k požáru nakladače v bývalém závodě Tiba v Černožicích. Při příjezdu na místo již na místě zasahovali místní dobrovolní hasiči. Požár zasáhl a zničil vyřazený a starý nakladač. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 10:33 hodin. Při hašení natekla voda do nedaleké kanalizace, která ústí do slepého ramene Labe. Hasiči proto utěsnili kanálové vpusti pomocí těsnící rohože, igelitových pytlů a písku. Při požáru uniklo ze stroje několik litrů oleje, které hasiči zasypali sorbentem. Odstranění zbytků oleje a znečištěné vody si zajistil majitel na vlastní náklady. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada na nakladači. Hmotná škoda nevznikla. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: centrální požární stanice Hradec Králové)

Hradečtí hasiči byli přivoláni na Orlické nábřeží v Hradci Králové kvůli neznámé látce na hladině Orlice. Hasiči zjistili pouze nepatrné množství neznámé látky na hladině. Látka již byla rozptýlena. Hasiči nezasahovali a vrátili se na základnu.

Profesionální hasiči z Hradce Králové před 20. hodinou vyjeli k ohlášenému požáru stromu v Drtinově ulici v Hradci Králové. Jednalo se o požár v dutině zhruba dvacetimetrové vrby. Hasiči uhasili požár během několika minut.

Profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči ze Svinar likvidovali několik včelích rojů, které ohrožovaly obyvatele města. Hasiči zasahovali v ulici E. Beneše, v Sokolské, Kuklenské a ulici Bratří Štefanů v Hradci Králové.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí vyjeli k ohlášené dopravní nehodě u Lípy nad Orlicí. Hasiči projeli uvedený úsek silnice, ale nezaznamenali žádnou dopravní nehodu. Jednalo se o planý poplach a jednotky se vrátily zpět na základny.

Rychnovští hasiči byli v 16:44 hodin přivoláni k vyproštění zahradního traktůrku, který sjel ze stráně a skončil v rokli ve Vamberku. Hasiči vytáhli stroj pomocí lanového navijáku.

Hasiči ze stanice Dobruška pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity v Družstevní ulici v Dobrušce.

Územní odbor Náchod

Hasiči z Jaroměře vyjeli k dopravní nehodě, ke které došlo u obce Velký Třebešov. Na silnici č. 33 se srazila osobní vozidla zn. Audi a Porsche. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Náchodští hasiči vyjeli k vyproštění nákladního vozidla, které skončilo na boku mimo silnici v Náchodě – Babí. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči museli nejprve z převráceného vozidla vyložit přepravované tvárnice. Následně pomocí automobilového jeřábu ustavili nákladní vozidlo zpět na kola.

Broumovští hasiči likvidovali včelí roj ze zahrady v Příčné ulici v Broumově – Novém Městě.

Územní odbor Trutnov

Hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem vyjeli k otevření dveří bytu v ulici Eduarda Zbroje ve Dvoře Králové nad Labem. Dveře měly poškozený zámek a hasiči se do bytu dostali po nastavovacích žebřících přes balkon.

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Jičína byli ve 12:30 hodin přivoláni k odstranění olejové skvrny z vozovky u obce Ohařice. Olej unikl z poškozeného traktoru. Hasiči zasypali látku sorbentem a odstranili z vozovky.

Jičínští hasiči pomáhali muži, který ve svém bytě v Dlouhé ulici v Jičíně – Novém Městě spadl na zem a nemohl bez pomoci vstát.

Hasiči z Nové Paky odstraňovali včelí roj v Lomnické ulici v Nové Pace.

K ohlášenému požáru nákladního vozidla vyjeli v 18:14 hodin profesionální hasiči z Hořic na silnici č. I/35 u Hořic. Po příjezdu na místo již vozidlo nehořelo. Jednalo se o technickou závadu na vozidle a hasiči nemuseli zasahovat.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet