Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jihomoravští hasiči spolupracují s Povodím Moravy, zdokonalují se v obsluze motorové pily

Příslušníci směny „A“ Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje z požární stanice Židlochovice absolvují během zimního období praktickou odbornou přípravu ke zdokonalení činností s obsluhou motorové řetězové pily. Využívají tak podmínek a období vegetačního klidu, zejména pro rozvoj znalostí a praktických zkušeností.

Díky ochotě pracovníků Povodí Moravy, s.p. se naskytla pro židlochovické hasiče možnost zorganizovat výcvik na větrem poškozených dřevinách v blízkosti vodních toků a nácviku různých způsobů jejich odstranění.

Příslušníci se seznamují s riziky odstraňování zavěšených nebo zlomených stromů, vývratů a odstranění vzrostlých stromů napadených hnilobou.

Nabyté znalosti a zkušenosti můžou uplatnit zejména při řešení živelných pohrom, větrných smrštích apod.

Poděkování za možnost zorganizovat odbornou přípravu patří pracovníkům Povodí Moravy, s.p. a nstržm. Miloslavu Strejčkovi z požární stanice v Tišnově, který je instruktorem obsluhy motorových řetězových pil pro HZS Jihomoravského kraje a má bohaté zkušenosti z předešlého zaměstnání při řešení větrných smrští v zalesněných oblastech.

ppor. Ing. Ondřej Šesták
velitel čety PS Židlochovice
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet