Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ve Frýdku-Místku převrátili cisternu, nikdo nebyl vážně zraněn

Hasičská cisterna moravskoslezského sboru z Frýdku-Místku se v úterý před 11. hodinou převrátila při průjezdu levotočivé zatáčky. Při nehodě došlo ke zranění hasiče. Foto na TN.cz

Hasičská cisterna moravskoslezského sboru z Frýdku-Místku se v úterý před 11. hodinou převrátila při průjezdu levotočivé zatáčky. Při nehodě došlo ke zranění hasiče.

„Sice jsou nějaké škrábance a boule, ale ty ani nelze za zranění označit,“ řekl našemu serveru tiskový mluvčí Kůdela s tím, že cisternu už se podařilo vrátit na kola. Odhadpřípadných škod bude uveden později.

Příčiny havárie se budou nyní vyšetřovat. „Cisterna se převrátila na chodník v Beskydské ulici v místě zvaném Pod Puklí. Ulice je v jednom směru neprůjezdná, policisté řídí provoz,“ řekl mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec a dodal, že hasiči v té chvíli vyjížděli k jiné dopravní nehodě, u které měli zasahovat. Jednoho ze svých kolegů museli po převrácení vozu z auta vystříhávat.

AKTUALIZOVÁNO 12:10

Tiskový mluvčí pro náš server uvedl, že pro moravskoslezské hasiče je nehoda cisterny velmi ojedinělý případ. „Vážnější nehodou jsme prakticky neměli“, uvedl.

AKTUALIZOVÁNO 13:10

Foto z nehody zveřejnil server TN.cz

AKTUALIZOVÁNO 14:20

Podle neoficiálních informací má velitel vozu, kterého museli kolegové vyprošťovat, velmi vážně poraněnou ruku.

AKTUALIZOVÁNO 19:40

Foto: tn.cz

Jednalo se o vozidlo Tatra 815, 4×4, stará verze (ne Terrno) s dodaným stabilizátorem. Podle našich informací auto již v minulosti bouralo, nedávno se vratilo z repase. V této chvíli je vozidlo na centrální stanici ve Frýdku-Místku, kde se bude posuzovat rozsah škod. Při nehodě byl také poškozen sloup veřejného osvětlení.

AKTUALIZOVÁNO 10. 6. 2009 09:54

Podle aktuálních informací není zranéní velitele vážné, jedná se pouze o pohmožděninu. Z nehody tím pádem všichni příslušníci vyvázli bez větší fyzické újmy.


-kaw-

Sdílet