Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru garáže v Českých Budějovicích hasiči uchránili rodinný dům

Necelou půlhodinu trval zásah dvou profesionálních jednotek, které dne 23. ledna 2018 v odpoledních hodinách zasahovaly v Českých Budějovicích u požáru garáže.

Informaci o požáru obdrželo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje v 16:07 hodin. K požáru na tř. Čsl. legií vyjely nejprve osádky dvou cisteren profesionálních hasičů ze stanic České Budějovice a Suché Vrbné.

Jako posilové jednotky pak operační důstojníci k požáru vyslali z českobudějovické stanice velkoobjemovou cisternu a automobilový žebřík z českobudějovické.

Průzkumem hasiči na místě zjistili, že se jedná o požár dvojgaráže, která sice těsně navazuje na rodinný dům, ale není stavebně propojena. Požár se tedy do domu nerozšířil.

Uvnitř garáže nikdo nebyl, nemáme hlášeno, že by byl někdo zraněn. Hasiči z vnitřku garáže vynesli dvě propanbutanové láhve a kanystr z benzínem. Ani ty díky rychlému zásahu hasičů požár nestačil poškodit.

Již v 16:44 hodin velitel zásahu hlásil, že požár je zcela uhašen. Vyštřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody předběžně na 200 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet